Introduceti datele personale:

Va rugam introduceti numele
Va rugam introduceti o adresa de e-mail valida
Numele
E-mail

« The road to success is always under construction. It is a progressive course, not an end to be reached. »
Anthony Robbins

Lucreaza cu resursele existente si redefineste-ti experienta.

Coaching-ul nu inseamna sa primesti sfaturi, ci sa te desavarsesti folosind resursele pe care le ai la indemana.

design your experience

Va invitam sa va construiti propria experienta vizuala in acest site folosind creativitatea, simtul practic si individualitatea proprie.

La fel ca in coaching.

Cand timpul e pentru schimbare... profesionala

Fiecare dintre noi evolueaza si, la un moment dat, poate realiza ca munca sa nu mai este in consonanta cu propriul sistem de valori. Astfel apare nevoia de a face altceva, fie total diferit, fie doar pe un nivel superior activitatii de pana atunci. Un lucru esential pentru a ne implini potentialul profesional este sa avem o idee cat mai clara despre ceea ce ne dorim, intrucat atunci suntem atenti la mediu si sesizam oportunitatile.

Dorinta de schimbare profesionala are multiple motivatii, printre care:

  • Dorinta de a face altceva pentru ca activitatea curenta nu iti mai ofera sentimentul de implinire profesionala sau pentru ca apare dorinta de a demonstra mai mult
  • Aparitia unor nemultumiri "extrinseci" legate de locul de munca, cum ar fi ore suplimentare, un nou sef, schimbarea echipei, preluarea organizatiei de catre o alta firma etc.
  • Dorinta de a porni pe cont propriu ca antreprenor
  • Disponibilizarea

Principalul obstacol care sta in calea gasirii locului de munca care ni se potriveste sau, dupa caz, ne impiedica plecarea dintr-o organizatie care nu ne mai onoreaza asteptarile, este frica, care poate avea multiple forme de manifestare: frica de necunoscut, de esec, de ce va spune anturajul, frica de a ne parasi zona de confort psihologic, si, paradoxal, chiar frica de succes. De aceea, desi multi oameni stiu ce isi doresc, cand sunt intrebati ce ii opreste se panicheaza, se inchid in ei si adeseori tind sa gaseasca un “tap ispasitor”, dand vina pe altii sau pe context.

Experienta ne arata ca oamenii tind sa isi infranga teama si sa ia decizii radicale in special daca nemultumirile acumulate au devenit dureroase, atat la figurat, cat si uneori la propriu. Pentru a ii ajuta pe clientii Seeds for Success sa isi depaseasca diferitele credinte limitative, diferitele tipuri de frica si sa isi (re)capete controlul asupra propriului destin profesional, le propunem exercitiul numit Calator in Viitor™, care este gandit sa induca o stare accentuata de disconfort menita sa determine luare unor decizii radicale. Acelasi exercitiu vi-l propunem si Dvs.:

"Imagineaza-ti ca mai traiesti inca cinci ani cu aceleasi temeri, credinte limitative si/sau aceleasi obiceiuri nesanatoase ca si in prezent. In al cincelea an, afli ca vei muri si trebuie sa iti scrii propriul necrolog. Ce va include acesta? Ce realizari si mai ales ce frustrari si dezamagiri ai acumulat datorita nerenuntarii vreme de cinci ani la toate aceste temeri si auto-limitari? Cate ocazii ai pierdut? Cine a plecat din viata ta? Cum stai cu sanatatea? Noteaza-ti toate aceste raspunsuri si, pe cat posibil, adauga cat mai multe detalii.

A doua zi, fa acelasi exercitiu, dar de data aceasta evenimentele iau o turnura pozitiva, datorita renuntarii la temerile si credintele limitative ale prezentului. Si, in loc de necrolog, gandeste-te ca esti invitat(a) la un talk-show si moderatorul iti face un scurt ‘portret” despre cine esti si ce realizari ai avut in ultimii cinci ani. Ce lucruri ar fi mentionate? Ce s-a schimbat semnificativ in viata ta prin renuntarea la gandurile care te blocau? Pe cine ai atras in viata ta? In ce forma fizica esti? Care a fost traiectul profesional? Cu ce te mandresti?"

Foarte important: Determina care sunt noile tale credinte datatoare de putere care le-au inlocuit pe cele limitative? Cum ai reusit sa iti infrangi temerile?

Acest exercitiu ii ajuta pe clientii Seeds for Success sa realizeze cat de mult au de pierdut daca nu isi schimba sistemul de credinte si, deasemeni, le ofera ocazia de a intelege la nivel cognitiv si emotional ca depinde doar de ei sa isi asume responsabilitatea pentru propria viata, inclusiv cea profesionala. Pentru a vedea cum va putem sprijini in implinirea profesionala, contactati-ne.

 

1
2
3
4
5
6
7
8
9