Introduceti datele personale:

Va rugam introduceti numele
Va rugam introduceti o adresa de e-mail valida
Numele
E-mail

« The road to success is always under construction. It is a progressive course, not an end to be reached. »
Anthony Robbins

Lucreaza cu resursele existente si redefineste-ti experienta.

Coaching-ul nu inseamna sa primesti sfaturi, ci sa te desavarsesti folosind resursele pe care le ai la indemana.

design your experience

Va invitam sa va construiti propria experienta vizuala in acest site folosind creativitatea, simtul practic si individualitatea proprie.

La fel ca in coaching.

Liderul - Comunicator prin Excelenta

Poate cea mai vizibila calitate a liderilor autentici, fie ei promotori ai binelui sau ai raului, din prezent sau din trecut si din orice zona a vietii sociale (afaceri, cultura, politica, religie, educatie sau armata), este faptul ca sunt excelenti comunicatori. Capacitatea de a transmite intr-un mod relevant, clar si cu pasiune propriile idei ii ajuta pe liderii de succes sa isi impuna punctul de vedere, sa castige adepti si sa genereze schimbarile dorite.

Pe masura ce am evoluat de la epoca inustriala la cea a informatiei, am inceput sa investim din ce in ce mai multi bani, timp si instruire in activitatile de comunicare. Fie ca e vorba de publicitate sau relatii publice, de politica sau chiar de de profesiile ce faciliteaza schimbarea (cum ar fi coaching-ul), cu totii ne bazam pe insusirea si perfectionarea abilitatilor de comunicare, atat cu ceilalti, cat si cu noi insine.

Fara a stii cum sa comunici si cum sa-i convingi pe ceilalti nimeni nu poate fi un lider, pentru ca a fi lider presupune sa ai un grup de oameni care sa creada in tine, in mesajul tau si care sa te urmeze.

"Iti poti face mai multi prieteni in doua luni fiind interesat de cei din jur, decat iti poti face in doi ani fiind interesat doar de propria-ti persoana". Dale Carnegie

Este o distinctie importanta ce trebuie facuta intre lider si tiran (nu doar in politica, ci si in in viata cotidiana). Liderii adevarati se bucura de increderea celor care ii urmeaza, acestia actionand pe baza propriei vointe si pentru ca impartasesc aceleasi idealuri si/sau viziune cu liderul lor. Nu o fac din teama de persecutii sau pentru a-si pastra locul de munca. De aceea, istoria cunoaste diversi lideri politici in Occident, dar nici unul din blocul comunist (cu exceptia unor opozanti precum Vaclav Havel sau Lech Walesa si, poate, Lenin, desi el s-a afirmat ca lider inainte de instituirea puterii comuniste).

In ce fel contribuie comunicarea de impact la succesul unui lider? In primul rand, prin intelegerea faptului ca fiecare dintre noi comunica non-stop si prin intreaga sa prezenta, nu doar prin cuvintele rostite. A. Mehrabian a demonstrat inca din 1981 ca, in cazul unei comunicari directe (fata in fata), ponderea continutului determina sub 10% din succes, restul provenit din modul in care rostim cuvintele si din intreaga noastra prezenta si prestanta.

Mai mult decat atat, comunicarea unui lider nu se limiteaza doar la ceea ce doreste el sa transmita in mod constient. Gestionarea si asigurarea unei congruente intre diferitele mesaje comunicate constient si inconstient fac diferenta intre liderii credibli si autentici, care ne conving, si cei perceputi ca fiind falsi, inconsecventi si/sau "alunecosi".

Seeds for Success are o vasta experienta teoretica si practica in derularea de proiecte pe teme de comunicare. In cadrul conversatiilor de coaching ii ajutam pe clientii nostri sa inteleaga mecanismele ce stau la baza comunicarii de succes, precum si a modului in care ceilalti ne receptioneaza mesajele verbale si non-verbale.

Colaborand cu Seeds for Success, clientii nostri benficiaza de optimizarea unor componente vitale pentru crearea unui stil de comunicare coerent, convingator si de succes, printre care:

  • claritatea discursului
  • coerenta intre propriile valori, obiectivele propuse si modul in care comunica le comunica
  • puterea de convingere
  • credibilitatea

 

1
2
3
4
5
6
7
8
9